ПТП з предмету "Устаткування підприємств харчування"- 2,5 роки

                              ПОГОДЖЕНО:
Заступник директора з НВР
_______________ Дорамідонтова Л.М.
«__»_______________2015_р.

Поурочно-тематичний  план
з предмету
“УСТАТКУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВ ХАРЧУВАННЯ”
для професії
«КУХАР (3-4 розряд)»
(термін навчання 2,5 роки)
                                                                          
№ тем
№ уро-ків
Назва професії, предмету, розділу, теми
Кіль-кість годин
Дата занять,
№№ груп


Кухар (3 розряд)


1

Вступ. Знайомство з технікою підприємств харчування
2


1
Ознайомлення з технікою підприємств харчування.
1


2
Значення ефективного та раціонального використання техніки і дотримання технічних вимог.
1

2

Загальні відомості про машини та механізми
4


3
Класифікація машин, їх використання.
1


4
Основні частини та деталі машин, призначення, будова.
1


5
Передаточні механізми, призначення.
1


6
Технічна документація машин.
1

3

Універсальні кухонні машини
4


7-8
Універсальні кухонні машини: їх класифікація, призначення, будова. Комплектація змінних механізмів, технічні вимоги.
2


9-10
Лабораторно-практична робота№1 .Вивчення будови принципу роботи універсальних кухонних машин. Ознайомлення з технічною характеристикою машин.
2

4

Ваговимірювальне устаткування
5


11
Класифікація ваг та вимоги до них.
1


12-13

14-15
Вагівниці настільні циферблатні.

Вагівниці електронні, товарні.

2

2


5

Машини та механізми для обробки овочів
9



16
Характеристики машин для обробки овочів та картоплі. Машини та механізми очищення овочів та картоплі.
1



17-18
Машини та механізми для нарізання сирих та варених овочів.
2



19
Машини та механізми для протирання продуктів та овочів.
Можливі проблеми під час роботи машин. Техніка безпеки при роботі на машинах
1



20-21
Лабораторно-практична робота№2Вивчення будови, принцип роботи машин для очищення овочів. Складання та розбирання машин, експлуатація. Ознайомлення з технічною документацією.
2



22-24
Лабораторно-практична робота№3.Складання та розбирання машин, набуття експлуатаційних навичок з дотриманням технічних вимог безпеки праці.
2



24
Тематичне оцінювання
1


6

Машини та механізми для обробки м’яса та риби
14



25
Загальна характеристика машин та механізмів для обробки м’яса та риби.
1



26-27
Машини та механізми для подрібнення м’яса та риби ( м’ясорубки, кутери ).
2



28
Фаршемішалки, принцип дії, техніка безпеки.
1



29
Машини та механізми для розпушування мяса.
1



30-31
Машини та механізми для дозування та формування котлет і пельменів.
2



32
Призначення машин та механізмів, їх будова, принцип роботи, техніка безпеки. Небезпечні зони машин та механізмів.
1



33
Можливі проблеми під час роботи устаткування та методи їх вирішення.
1



34-35
Лабораторно-практична робота.№4”Вивчення будови, принципу роботи машин та механізмів для подрібнення м’яса та формування напівфабрикатів. Набуття експлуатаційних навичок з дотриманням технічних вимог безпеки праці. Складання та розбирання машин. Ознайомлення з технічною документацією.”
2



36-37
Лабораторно-практична робота.№5 “Вивчення будови, принципу роботи машин та механізмів для розпушування м’яса, перемішування фаршу. Набуття експлуатаційних навичок з дотриманням  технічних вимог безпеки праці. Складання та розбирання машин. Ознайомлення з технічною документацією.”
2



38
Тематичне оцінювання
1


7

Машини та механізми для приготування тіста
6


39
Характеристика машин для приготування тіста, їх призначення та класифікація. Машини та механізми для просіювання  борошна.
1


40-41
 Машини для замішування та розкачування тіста. Призначення даного устаткування, його будова, принцип роботи, регулювання швидкості, складання та розбирання робочих деталей. Правила експлуатації з дотриманням технічних вимог безпеки праці.
2


42-43
Лабораторно-практична робота №6 “Вивчення будови, принципу роботи машин і механізмів для просіювання борошна, замішування тіста, набуття експлуатаційних навичок з дотриманням технічних вимог безпеки праці. Складання та розбирання машин. Ознайомлення з технічною документацією.”
2


44
Тематичне оцінювання
1

8

Підйомно-транспортне устаткування
2


45
Призначення, класифікація, будова підйомно-транспортного устаткування.
1


46
Робота ліфтами, підйомниками, транспортерами, візками.
1

9

Загальні відомості про теплове устаткування
4


47
Класифікація теплового устаткування.
1


48
Паливо, його види, склад. Запобігання перевитрат палива.
1


49
Електричне устаткування, електронагрівальні елементи.
1


50
Загальні відомості устаткування на газовому обігріві.
1

10

Устаткування для варіння їжі
6


51
Котли секційно-модульованні для варіння їжі.
1


52
 Автоматика електричних котлів.
1


53
Пароварильні шафи, будова, принцип дії. Сосисковарки, будова, принцип дії.
1


54-55
Лабораторно-практична робота №7”Вивчення будови, підготовка до роботи електронагрівачів, електричних котлів, пароварильних шаф. Набуття експлуатаційних навичок з дотриманням технічних вимог безпеки праці. Ознайомлення з технічною документацією.
2


56
Тематичне оцінювання
1

11

Устаткування для смаження їжі
12


57
Електричні плити, будова,принцип дії.
1


58
Газові плити, будова, принцип дії.
1


59
Сковороди, будова, принцип дії.
1


60
Шафи для випікання продуктів, будова, принцип дії. Шафи для смаження продуктів, будова, принцип дії.
1


61
Фритюрниці, будова, принцип дії.
1


62
Принцип дії, регулювання температурного режиму, правила раціональної та безпечної експлуатації теплових апаратів.
1


63
Заходи щодо економії паливно-енергетичних ресурсів.
1


64-65
Лабораторно-практична робота №8 Вивчення будови, підготовка до роботи електричних та газових плит, пальників; сковорідок. Ознайомлення з приладами автоматики регулювання та безпеки, технічна документація.
2


66-67
Лабораторно-практична робота №9 “Вивчення будови, підготовка до роботи фритюрниць, шаф для випікання та смаження продуктів, Ознайомлення з технічною документацією.”
2


68
Тематичне оцінювання
1

12

Допоміжне устаткування
6


69
Водонагрівачі, будова, принцип дії.
1


70
Кип’ятильники безперервної дії, будова, принцип дії. Принцип роботи, автоматика, правила експлуатації та технічні вимоги безпеки праці.
1


71
Марміти електричні для відпуску 1-х та 2-х страв, їх призначення, будова. Правила експлуатації та технічні вимоги безпеки праці.
1


72-73
Лабораторно-практична робота №10 “Вивчення будови, підготовки до роботи кип’ятильників безперервної дії, мармітів, набуття експлуатаційних навичок з дотриманням технічних вимог безпеки праці. Ознайомлення з технічною документацією.”
2


74
Тематичне оцінювання.
1

                                                                                    Всього годин:               74
Кухар (4 розряд)


1

Машини та механізми для приготування кремів
6


75
Машини для збивання продуктів з індивідуальним та універсальним приводом: призначення, будова, принцип роботи, регулювання швидкості. Правила експлуатації з дотриманням технічних вимог під час роботи устаткування та методи їх вирішення.
1


76-77
Універсальні кухонні машини: призначення, будова, особливості роботи та експлуатація з дотриманням технічних вимог праці. Комплектність змінними механізмами призначеними для роботи в кондитерському цеху.
2



78-79
Лабораторно-практична робота.№1 Вивчення будови, принципу роботи машин і механізмів для замішування тіста та збивання продуктів. Набуття експлуатаційних навичок з дотриманням технічних вимог безпеки праці. Складання та розбирання машин. Ознайомлення з технічною документацією.”
2


80
Тематичне оцінювання
1

2

Сучасна електронна ваговимірювальна техніка
5


81-82
Класифікація торгових вагівниць та вимоги до них.
Вагівниці настільні циферблатні.
2



83-84
Електронні та товарні вагівниці.
2


85
Перевірка ваговимірювального устаткування та державний нагляд за ним.
1

3

Машини для нарізання хліба та гастрономічних продуктів
7


86
Машини для нарізання хліба, будова, принцип дії.
1


87
Машини для нарізання гастрономічних продуктів, будова, принцип дії. Небезпечні зони машин та механізмів, можливі проблемні ситуації
1


88-89
Сучасне устаткування для нарізання хліба та гастрономічних продуктів.
2


90-91
Лабораторно-практична робота.№2 Вивчення будови, принципу роботи машин для нарізання хліба та гастрономічних продуктів. Набуття навичок з дотриманням технічних вимог безпеки праці. Ознайомлення з технічною документацією.
2


92
Тематичне оцінювання
1
4

Сучасне теплове устаткування
6


93

Відомості про сучасне теплове устаткування.
 Жаровні для смаження  млинців-напівфабрикатів, їх призначення, будова, принцип дії, регулювання температурного режиму.
1



94-95
Шашличні печі, грилі, НВЧ - печі: їх призначення, будова, принцип дії, регулювання температурного режиму, правила раціональної та безпечної експлуатації теплових апаратів. Заходи щодо економії паливно-енергетичних ресурсів.
2


96-97
 Лабораторно-практична робота№3:«Вивчення будови, підготовки до роботи жаровень, грилів, шашличних і НВЧ - печей. Набуття експлуатаційних навичок. Ознайомлення з приладами автоматики регулювання та безпеки, технічною документацією.»

2


98
Тематичне оцінювання
1

5

Сучасне холодильне устаткування
12


99
Значення холодильної техніки для підприємств харчування. Види та способи охолодження. Фізичні способи отримання холоду
1


100
Способи охолодження.
Холодильні агенти, їх властивості та застосування.
1


101-102
Холодильне устаткування з машинним охолодженням. Характеристика холодильних машин.
2


103
Поняття про компресійну холодильну машину з герметичним компресором.
1


104-105
Основні її частини, їх призначення та принцип дії, призначення приладів автоматики.
2


106-107




Класифікація холодильного устаткування за конструкцією, температурою зберігання, способом охолодження: збірно-розбірні камери, шафи для охолодження продуктів, їх типи, призначення, будова, прилади автоматики, правила експлуатації з дотриманням технічних вимог безпеки праці.
 Заходи щодо забезпечення надійності роботи та економії електроенергії під час експлуатації холодильного устаткування.
2



        


108-109
Лабораторно-практична робота№4Вивчення будови, принципу роботи схеми холодильної компресійної машини, агрегатів, холодильних шаф, камер, вітрин, прилавків. Набуття експлуатаційних навичок з виконанням технічних вимог безпеки праці . Ознайомлення з технічною документацією сучасного холодильного устаткування.”
2


110
Тематичне оцінювання
1



Всього годин:
36



Всього годин на предмет:
110



Викладач:                                                                                                           Ж. В. Химчак                                                   


Комментариев нет:

Отправить комментарий